gallery/tn_dsc_2368
gallery/tn_dsc_2444

Fogorvosi rendelő és fogtechnika 

egy helyen !

gallery/beck2
gallery/fogt

ÜDVÖZÖLJÜK A 

ZSOLNAI-DENT BT

HONLAPJÁN

gallery/fon1

Tejfog tömés

 

                                                 

 

 

 

 

 

 

 

maradó fogaktól, mert a tejfogban található idegkamra tágabb, a zománcréteg kisebb, és ezért az aránytalanság miatt, a fogszuvasodás sokkal gyorsabban tud terjedni, mint a maradó fogak esetében. A tejfogszuvasodás általi panasz, szinte ugyanaz, mint a maradó fogak esetében: hideg-meleg érzékenység, édes ételek és italok fogyasztásakor jelentkező fájdalom. A szuvas tejfogakat ne hanyagoljuk el, mert helyfenntartó szerepük jelentős a későbbi fogváltás időszakában!

A tejfogak tömésénél nem minden esetben kell érzéstelenítést alkalmazni, a tömés kivitelezése ugyanúgy zajlik, mint maradó fogak esetében. A szuvas fogrész eltávolítása után az üregbe speciális üvegionomer cementet teszünk. Ennek a típusú tömőanyagnak nagy előnye, hogy folyamatosan fluoridot ad le a fog felé /véd a másodlagos fogszuvasodástól/, és fel is töltődik fluorid ionokkal, így védve folyamatosan a tejfogat a fogváltás időszakáig.

gallery/tömés copy

A nem megfelelő szájhigiéne és táplálkozás már kisgyermekkorban is fogszuvasodást okoz. Mivel a teljes fogváltás időszaka általában 12 éves korra fejeződik be, nem ritka, hogy a tejfogakat kell töméssel ellátni. A tejfogak különböznek a