gallery/tn_dsc_2368
gallery/tn_dsc_2444

Fogorvosi rendelő és fogtechnika 

egy helyen !

gallery/beck2
gallery/fogt

ÜDVÖZÖLJÜK A 

ZSOLNAI-DENT BT

HONLAPJÁN

gallery/fon1

Később speciálisan gyermekek számára kifejlesztett fogkefével és fogkrémmel kell végezni a napi tisztítást először a szülő segítségével, majd önállóan. Nagyon fontos a fogmosás beépüljön a gyermekek napi programjába, természetessé váljon kezdetben a napi egyszeri, majd a kétszeri fogmosás.

 

A gyerekeket először két éves kor környékén elvinni először fogorvoshoz, amikor már megjelent az összes tejfoguk. Érdemes minél többször elvinni, akár a szülők kezeléseire is, hogy megbarátkozzanak a fogászati rendelővel, a műszerekkel, magával a fogorvossal. Ha kialakult a bizalom és a biztonságérzet, akkor már sokkal könnyebb lesz később a kezelésük. Idősebb korban, amikor már a maradó fogak kezdenek előtörni érdemes félévente ellátogatni a fogorvosi szűrővizsgálatra, mert barázdazárás lehet szükséges.

Rendelőnkben játékosan meg is mutatjuk a helyes fogmosási technikákat, a fogselyem használatát, teljeskörű szájhigiéniás tanácsadást nyújtunk a gyerekeknek és szüleiknek egyaránt.

 

gallery/fogzas
gallery/fogak
gallery/slide_33
gallery/colgate-smiles-6+-extra-soft-gyerek-fogkefe-2

Gyermek fogápolás

Fogaink fejlődése már az anyaméhben elkezdődik, a 20 tejfog csírájának   kialakulásával az állcsontokban. Tejfogaink 4-7 hónapos kor között kezdenek előtörni, az összes tejfog megjelenése 2 éves korra tehető. A gyermekek nyűgösebbek, esetleg lázasak lehetnek, ínyük vérzékeny, gyulladt, duzzadt lehet a fogzás során. Ha a 9. hónap körül sem indul meg ez a folyamat, akkor érdemes fogorvoshoz fordulni a gyermekkel.

Már a tejfogak is rendszeres ápolást igényelnek. Kezdetben elegendő egy nedves gézzel áttörölni a gyermek száját, hogy eltávolítsuk a lepedéket és ételmaradékot.